"Platićemo samo isporučene vakcine"

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da Srbija neće platiti Novartisove vakcine protiv novog gripa koje nisu isporučene.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

19:49

Default images

"U ugovoru ne piše ništa o penalima, već piše da se plaća ono što uđe u zemlju. Ono što je stiglo mi smo platili, ono što nije stiglo nećemo ni platiti", rekao je Milosavljević, gostujući u Vestima TV B92. Ministar zdravlja je upozorenje “Novartisa“ da će ubuduće samo "pouzdane" zemlje imati prioritet pri kupovini vakcina ocenio kao "neetičko ponašanje" te industrije.

Milosavljević je rekao da epidemije ima, ali da je u tendenciji opadanja.

"Teško je davati precizne prognoze. I dalje postoji rizik i nije moguće predvideti kako će se razvijati epidemiološka situacija", kazao je Milosavljević.

On je dodao da je do sada vakcinisano 2,2 odsto stanovništva, što nije dovoljno da se zaustavi širenje virusa ako ponovo dođe do njegove aktivnosti u februaru i martu.

Milosavljević je savetovao građanima da se vakcinacinacija nastavi i podsetio da u zalihama ima još 300 000 vakcina.

Gostovanje ministra zdravlja Tomice Milosavljevića u našim vestima možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: