Savezni ministar Matic optuzio crnogorsku mafiju za ubistvo Arkana

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2000.

20:19

Default images
Ni petog dana nakon ubistva Zeljka Raznatovica Arkana, Milenka Mandica i Dragana Garica u hotelu "Interkontinental" u Beogradu MUP Srbije nije izdao saopstenje o ovom dogadjaju. Prvi zvanicnik koji je saopstio neke konkretne informacije je savezni ministar za informacije Goran Matic koji je potvrdio "Politikinu" vest da je jedan napadac tesko ranjen i da se nalazi u bolnici. U intervjuu “Internesenal herald tribjunu” Matic je rekao da policija ocekuje da ce uspeti da ispita napadaca nakon sto povrati svest posle operacije kojoj je podvrgnut. U intervjuu koji je dao "Njujork Tajmsu" Matic precizira cak i da je Arkana i njegove prijatelje ubila crnogorska mafija koja zeli da preuzme Beograd. I Matic kao i portparol saveznog ministarstva za inostrane poslove Rade Drobac koji je dao izjavu za AP, odbacuju spekulacije da su vlasti SRJ umesane u ubistvo.

Maticevu izjavu, potpredsednik vlade Crne Gore, Novak Kilibarda stavio je u kontekst aktuelnih srpsko – crnogorskih odnosa i ovim povodom izjavio: “Goran Matic je inteligentan covek koji verovatno zna sta radi i zasto daje takve izjave”, konstatovao je Kilibarda, u izjavi za B2 92, dodavsi da je rec o propagandi koja odrzava srbijansko izborno telo. “Rec je o odrzavanju kondicije simpatizera vlasti, koji se pripremaju, mozda i za neke vehementne korake u odnosu na Crnu Goru”, zakljucio je Kilibarda. Komentarisuci konkretnu tvrdnju Gorana Matica da je Arkana ubila crnogorska mafija, Novak Kilibarda je rekao: "Trebalo bi ga pitati koja je to crnogorska mafija koja moze zauzeti Beograd. Mi imamo vrlo opasnu crnogorsku mafiju u Beogradu, ali da li je ta mafija u sluzbi rezima g. Slobodana Milosevica? Ako on misli da je ta mafija toliko znacajna da moze ugroziti neke prostore tamosnje, onda je on u pravu, ali ako misli, kao sto misli, na neku drugu mafiju iz Crne Gore koja ima nameru da osvoji Beograd, onda je to prica za Riplija".

Prema nezvanicnim informacijama do kojih je Radio B2 92 dosao, navodni saucesnik u subotnjem ubistvu u “Interkontinental”, Dusan Gavric, nalazi se u loznickoj bolnici. Informacije o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju nisu bile dostupne. Nas izvor nije bio raspolozen da govori detaljnije, niti je bio u mogucnosti da da zvanicnu informaciju, samo je rekao: “Sve sto ste procitali u danasnjim novinama je istina”.

Beogradska "Politika" u broju od srede, u nadnaslovu teksta navodi da policija uspesno nastavlja rad na rasvetljavanju trostrukog ubistva u "Interkontinentalu". Prema tvrdnjama lista tesko ranjeni muskarac sa ozbiljnom prostrelnom ranom, za koga se pretpostavlja da je saucesnik ubice Zeljka Raznatovica, Milenka Mandica i Dragana Garica, jos uvek se nalazi u besvesnom stanju, ali su svi izgledi da ce preziveti saznaje "Politika". List tvrdi da je policija u rasvetljavanju zlocina odmakla dalje nego sto je za sada poznato javnosti. Kako "Politika" saznaje postoje indicije da ubica pokusava da pobegne iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: