Nove mere zaštite u školama

Zbog opasnosti od širenja novog gripa, u školama se uvode nove mere zaštite, rekli su nadležni organi.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

01:06

Default images

Šefica epidemiološke službe Beogradskog zavoda za javno zdravlje, Nevenka Žakula, kaže da su nepovoljni faktori rizika za širenje epidemije polazak dece u školu, s obzirom na to da je evidentno prisustvo virusa, kao i slab odziv na vakcinaciju. Nadležni najavljuju da od ponedeljka počinje postavljanje aparata za suvo pranje ruku u školskim učionicama, kao i preporučivanje vakcinisanja dece u školama.

"S obzirom da ste već informisani da je nepovoljna epidemiološka situacija, ostale su na snazi sve mere vezane za domove zdravlja, znači, svaka centralna zgrada centralnog doma zdravlja radi do deset časova sa dežurnim pedijatrom i dežurnim lekarom opšte medicine. Pored toga, nastaviće da radi i 16 kol centara po domovima zdravlja", izjavio je predsednik stručnog tima za praćenje aktivnosti pre i u toku pandemije novog gripa, Branislav Lazić.

"Što se tiče školske dece, znate i sami, očekujemo iduće nedelje glavni udar za školsku decu. Od ponedeljka počinje ono što su gradonačelnik i Skupština grada obećali, to je postavljanje aparata za suvo pranje ruku u svakoj učionici gde će deca, pod nadzorom učitelja i profesora, redovno prati ruke, kako zbog epidemije, tako da im to, na neki način, uđe u naviku i da obrazujemo tu najmlađu populaciju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: