Tadić na inauguraciji Josipovića?

Susret predsednika Srbije i Hrvatske Borisa Tadića i Ive Josipovića mogao bi biti 18. februara kada je inauguracija hrvatskog predsednika, kažu u Predsedništvu.

Izvor: Blic

Sreda, 13.01.2010.

08:49

Default images

Kako piše "Blic", novi predsednik Hrvatske Ivo Josipović najavio je ranije skori sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Josipović je istakao da su hrvatsko-srpski odnosi jedan od njegovih strateških prioriteta i ponovio stav o mogućnosti povlačenja hrvatske tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Josipović kaže da smatra da bi pitanja pokrenuta hrvatskom tužbom i srpskom protivtužbom mogla da se reše i dogovorom između dve zemlje i napominje da ta tema nije tabu.

Prema njegovim rečima, građani Hrvatske imaju nerealna očekivanja od tužbe podnete protiv Srbije.

Kada se podgrevaju nerealna očekivanja, onda su i razočaranja velika.

"Ne želim da budem predsednik koji će da stvara iluzije i govori ono što neko želi da čuje", zaključio je Josipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: