Rumunija: Redovi za vakcinisanje

Broj Rumuna koji su se od početka ove godine vakcinisali protiv novog gripa sto puta je veći nego u decembru, kada je počela vakcinacija.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

15:48

Default images

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Adrijan Strajinu Čerčel je izjavio da se u decembru u proseku vakcinisalo pet do šest osoba dnevno, a sada 500 do 600.

Rumuni sada i satima stoje u redu da bi se vakcinisali iako je Ministarstvo organizovalo vakcinaciju u velikom broju bolnica, klinika i u lekarskim ordinacijama.

Za poslednja 24 sata u Rumuniji je sedmoro ljudi umrlo od novog gripa, a zaražen je 41, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Institut Kantakuzino u Bukureštu proizvodi potrebnu količinu vakcina protiv virusa A H1N1 i jedan je od 11 proizvođača te vakcine u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: