CG ne otkazuje isporuke vakcina

Crnogorsko ministarstvo zdravlja ne razmišlja o otkazivanju novih isporuka vakcina protiv novog gripa ako broj vakcinisanih bude manji od planiranog.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

11:20

Default images

Pomoćnik ministra zdravlja Rajko Strahinja rekao je “Vijestima” da “nije bilo govora o otkazivanju isporuka" vakcina, te da u ministarstvu "misle da za to nema potrebe".

"Da li će se vakcine potrošiti ostaje otvoreno, a naš cilj je isti, a to je da se vakciniše što veći broj ljudi", naveo je Strahinja.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li je ugovorom sa francuskim proizvođačem vakcina "Sanofi Paster" ostavljena mogućnost otkazivanja ili vraćanja vakcina bez štete po Crnu Goru.

Protiv novog gripa u Crnoj Gori je do sada vakcinisano oko 3.400 osoba.

Do sada je nabavljeno 25.000 vakcina, a isporuka novih 111.000 vakcina očekuje se do kraja januara.

Cena jedne vakcine francuskog proizvođača je 6,4 evra.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, poslednjih sedmica je zabeležen pad broja obolelih od novog gripa.

Laboratorijski je do sada potvrđeno 314 slučajeva, dok je sedam osoba preminulo od posledica novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: