Sejdiju: Neću pozvati Tadića

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je da predsednik Srbije Boris Tadić neće biti pozvan na mini samit predsednika država suseda Kosova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.12.2009.

17:47

Default images

"Neću ga (Tadića) pozvati na sastanak kolega iz regiona. Biće sigurno drugih prilika, ali ga neću pozvati reda radi. Kako pozvati čoveka koji se svom energijom izjašnjava protiv nezavisnosti Kosova i čini sve da ometa dalje priznanje", rekao je Sejdiju, odgovarajući na novinarsko pitanje na prijemu za novinare povodom novogodišnjeg praznika.

Sejdiju je rekao da je principijelan stav institucija i lidera Kosova da se postignu dobri odnosi sa Srbijom.

"Mi smo na to i danas spremni, ali ne reda radi", dodao je.

On je uveren da će doći vreme kada će predsednik Srbije biti pozvan da dođe na Kosovo, ali će takođe i predsednik Kosova biti pozvan da poseti Srbiju.

"Mi smo uvek spremni da investiramo u dobrosusedske odnose, ali nikada, nikada, nikada, snažno ponavljam nikada, da se razgovara o temama koje oni žele sada da postave u agendi razgovora, kao što su ponovni pregovori ili pitanja statusa Kosova“, rekao je predsednik Sejdiju.

Govoreći o najavama za održavanje mini samita predsednika Kosova, Albanije, Makedonije i Crne Gore, Sejdiju je rekao da je ta inicijativa postojala od ranije, da nije bilo utvrđivanja konkretnog datuma samita, ali da su se predsednici ovih država saglasili da se posle Nove godine, u prvom tromesečju, na Kosovu održi samit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: