Ljajić sutra podnosi ostavku

Koordinator Akcionog tima za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić najavio da će u utorak, 29. decembra, premijeru Mirku Cvetkoviću podneti ostavku na tu dužnost.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.12.2009.

12:54

Default images

"U godini koja je najuspešnija u saradnji sa Trubunalom ja podnosim ostavku jer sam na početku godine rekao da očekujem da se Ratko Mladić nađe u Hagu", rekao je Ljajić novinarima u Domu sindikata. On je objasnio da je to čin lične odgovornosti, a ne reakcija na ono što je rađeno na lociranju i hapšenju Mladića.

"Učinili smo sve i nikada veći napor nije bio uložen i nikada ozbiljnije nije rađeno na lociranju Ratka Mladića. Treba nastaviti sa ovakavim aktivnostima i siguran sam da trud mora dati rezultat", rekao je Ljajić.

On je precizirao da će ostati na mestu predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, ali da neće biti uključen u operativni deo aktivnosti i naglasio da je to njegova lična odluka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: