Nov Zakon o ukidanju ombudsmana RS

Skupština Republike Srpske usvojila je zakon o prestanku važenja Zakona o ombudsmanu RS što je jedan od uslova za liberalizaciju viznog režima između BiH i EU.

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2009.

20:36

Default images

Predviđeno je da će zaposlene u instituciji ombudsmana Republike Srpske preuzeti ombudsman za decu RS, Kancelarija za predstavke i prijem građana pri službi predsednika RS i druge institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Za radnike koji ne budu prešli u te institucije primenjivaće se propisi kojima se uređuje radno-pravni status zaposlenih u organima uprave RS.

Tokom rasprave o ovom zakonu, opozicioni poslanici su optuživali vlast u RS da su ovim preneli još jednu nadležnost RS na državni nivo, što je pozicija odbacivala i tvrdila da se radi o usaglašavanju sa evropskim standardima i potrebom za dobijanje bezviznog režima za građane BiH

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: