Dodik: RS nema plan secesije

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da RS nema nikakav plan secesije, već insistira na doslednoj primeni Dejtonskog sporazuma.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

12:26

Default images

"Na našem dnevnom redu nije secesija, nego primena Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik novinarima i naveo da Bosna i Hercegovina, ako želi biti stabilna, mora raščistiti odnose na bazi Dejtonskog sporazuma.

"To znači da se mnoge nadležnosti koje su otete, a nisu bile predmet sporazumevanja između strana u BiH, moraju vratiti na način sporazumevanja, kako bi se obezbedio dejtonski legitimitet za mnoge institucije koje su jednostrano prenesene na nivo BiH", rekao je Dodik.

On smatra da treba dozvoliti "ničim sputanu raspravu" i iznošenje stavova kao najbolji doprinos razumevanju Dejtonskog sporazuma i pozicije RS.

Komentarišući predstojeći sastanak koji je za ponedeljak zakazao lider SDA Sulejman Tihić, u vezi s dogovorom o ključnim pitanjima u BiH, među kojima su i ustavne promene, Dodik je rekao da će neko iz SNSD (njegove stranke) prisustvovati tome sastanku.

"Mi u SNSD podržavamo sastanke domaćih aktera o ključnim pitanjima u BiH i neko iz SNSD će biti prisustan na tome sastanku", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: