Visoke naknade za članove UO

U “Železniciama Srbije” ne poštuju preporuku Vlade da naknade članova upravnih odbora javnih preduzeća ne budu veće od prosečnih zarada u Srbiji, piše “Blic”.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

00:47

Default images

Kako navodi ovaj list, Predrag Vukadinović, predsednik Upravnog odbora Zavoda za zaštitu zdravlja železničara, prima mesečno 97.000 dinara kao naknadu za obavljanje te funkcije. I drugi član UO Ljubomir Stožinić za istu sumu sedi u ovom telu, kao i predsednica Nadzornog odbora ove zdravstvene ustanove Snežana Kojić.

S druge strane, nadoknada za predsednika Upravnog odbora “Železnica Srbije”, koje su i osnivač pomenutog zavoda, iznosi tek 35.000 dinara.

Inače i Vukadinović i Stožinić su na važnim pozicijama u “Železnicama” još iz Miloševićevog vremena.

I jedan i drugi, kako piše “Blic”, dovođeni su u vezu s prebacivanjem narodnih para iz “Železnice” partijama na vlasti – SPS-u i JUL-u.

Vukadinoviću još traje suđenje za prebacivanje ondašnjih milion dinara sa “Železnica” u SPS Novi Beograd, a Stožinić je oslobođen za optužbe za prebacivanje para iz “Žaleznica” u preduzeće ”Alfa 23“, povezivano sa JUL-om.

Inače, Predrag Vukadinović je trenutno specijalni savetnik generalnog direktora “Železnica Srbije”, a i Stožinić se nalazi na sličnoj funkciji.

Vlada Srbije je, podseća “Blic”, pre godinu dana preporučila, zbog štednje, da naknade članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća, agencija i drugih državnih firmi, a Zavod to jeste, ne budu veće od prosečnih zarada u Srbiji.

Ministar Milan Marković je tada najavio da će Vlada sankcionisati sve koji budu na drugačiji način obračunavali te naknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: