Drugi izborni krug u većini opština

Prema konačnim podacima centralne izborne komisije Kosova drugi izborni krug za predsednike opština biće održan u 21 od ukupno 36 opština, 13. decembra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.11.2009.

20:37

Default images

U većini opština će se suočiti kandidati Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, partnera u vladajućoj koaliciji na centralnom nivou. Predsednica Centralne izborne komisije Nesrin Ljušta rekla je da će se u opštinama na Zvečan, Leposavić i Zubin Potok priznati rezultati iako je tamo izašao simboličan broj glasača.

U dve druge opštine, Novom Brdu i Štrpcu kandidati Srpske liberalne stranke će se u drugom krugu suočiti sa kandidatom Demokratskog saveza Kosova u Novom Brdu i sa predstavnikom Demokratske partije Kosova u Štrpcu.

U tri nove srpske opštine, Gračanici, Klokotu i Ranilugu neće biti drugog kruga jer su predsednici izabrani već u prvom krugu.

Pravo glasa na izborima na Kosovu imalo je oko 1,5 miliona građana, od kojih je 675.000 ili 44,67 odsto glasalo na izborima 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: