Konferencija o klimatskim promenama

Regionalna ministarska konferencija jugoistočne Evrope o klimatskim promenama i energetici otvorena je u Beogradu u prisustvu više od 200 učesnika.

Izvor: Beta

Sreda, 25.11.2009.

14:05

Default images

Cilj konferencije je saradnja i povezivanje zemalja u regionu u borbi protiv klimatskih promena. Ministar eneregetike Srbije Petar Škudrić kazao je na otvaranju da bi na kraju dvodnevnog skupa trebalo da bude napravljena završna deklaracija ili regionalna inicijativa koja bi doprinela rešavanju problema klimatskih promena.

Ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić naglasio je da je Srbija spremna da preuzme sve obaveze oko zaštite životne sredine koje su uslov članstva u EU, ali da je za to neophodna znatna finansijska pomoć i pomoć u prenosu tehnologija.

Na konferenciji učestvuju predstavnici energetskih kompanija iz regiona, amasadori, predstavnici vlasti država regiona, statističari, stručnjaci iz energetike i zaštite životne sredine i predstavnici Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: