Karadžić bez prava ulaganja žalbe

Haški tribunal odbio je da optuženom, bivšem predsedniku RS, Radovanu Karadžiću odobri ulaganje žalbe na odluku kojom mu je pretresno veće nametnulo branioca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

20:34

Default images

U odluci koja je danas objavljena, veće predsedavajućeg O-gon Kvona odbacilo je kao "nejasne i nedovoljne razloge koje je Karadžić naveo za ulaganje žalbe", preneo je Radio Slobodna Evropa.

Tribunal je prošle nedelje imenovao britanskog advokata Ričarda Harveja za Karadžićevog branioca.

U skladu sa odlukom pretresnog veća od 5. novembra, Harvej će preuzeti potpuno zastupanje Karadžića samo ako se optuženi ne bude pojavio u sudnici na nastavku suđenja, zakazanog za 1. mart iduće godine.

Karadžić je optužen za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Bošnjacima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH 1992-1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: