I bez udžbenika najbolja učenica

Jedna devojčica iz romskog naselja uspeva da bude najbolja učenica leskovačke Tekstilne škole, iako njena porodica nema novca da joj kupi udžbenike.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

19:19

Default images

Sultana Veselović iz romskog naselja u Leskovcu najbolja je učenica Tekstilne škole, iako do sada nije imala nijedan udžbenik. Direktorka te škole uručila joj je knjige za drugi razred, koje joj je škola obezbedila zbog rezultata koje postiže. Sultanin san je da završi fakultet I postane dizajner .

Prvi razred srednje Tekstilne skole Sultana Veselovic iz Leskovca zavrsila je sa odličnim uspehom bez ijednog udžbenika.

Roditelji, čiji je jedini prihod materijalno obezbeđenje od 8 000 dinara, ni prošle, a ni ove školske godine nisu mogli da izdvoje sredstva za knjige.

Sultana kaže da na časovima hvata beleške i svaki slobodan trenutak provodi učeći jer po zavrsetku srednje škole želi da upiše Tekstilni fakultet.

Sultanini roditelji kažu da od para koje dobijaju na ime materijalnog obezbeđenja najpre plate račun za struju, a od onoga što ostane mogu da kupe samo deo osnovnih životnih namirnica.

Sultana je nedavno dobila od grada 5 000 dinara za kupovinu garedrobe. Škola joj je obezbedila školski pribor, a direktorka škole danas joj je uručila komplet knjiga za drugi razred.

Iako je na raspustu, Sultana svoje slobodno vreme provodi učeći. Ovih dana uči samo na dnevnom svetlu jer im je isključena struja zbog požara u kojem im je pre par dana izgoreo deo kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: