Pritvor za učešće u ubistvu Tatona

Okružni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stepi P. iz Beograda (31), osumnjičenom za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.11.2009.

17:23

Default images

Istražni sudija je saslušao uhapšenog i doneo rešenje o proširenju istrage protiv njega, zbog sumnje da je, zajedno sa 12 okrivljenih, protiv kojih je istraga u toku, izvršio krivično delo teško ubistvo, rekla je portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

Ona je kazala da je Stepi. P. pritor određen zbog visine kazne propisane za krivično delo koje mu se stavlja na teret i zbog posebno teških okolnosti izvršenja dela, kao i zbog opasnosi da će uticati na svedoke u toku istrage.

Danas je, takođe, u istrazi saslušan jedan svedok, dok se tri svedoka nisu pojavila na saslušanju kod istražnog sudije, rekla je Ramićeva.

Okružni sud sada vodi istragu protiv ukupno 13 osumnjičenih za učešće u ubistvu navijača francuskog fudbalskog kluba "Tuluz", od kojih su dvojica u bekstvu, dok se protiv jednog osumnjičenog istraga vodi zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Za Đorđem Prelićem i Dejanom Puzigaćom raspisane su poternice zbog bekstva, a oni se sumnjiče da su organizovali napad na francuskog navijača.

Taton, koji je teško povređen 17. septembra, kada je grupa huligana napala u centru Beograda francuske navijače, uoči početka fudbalske utakmice Partizan-Tuluz, preminuo je 29. septembra u beogradskom Urgentnom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: