Opozicija o sledecim koracima – novi sastanak za nekoliko dana

Izvor: B92

Utorak, 11.01.2000.

19:32

Default images
Savetnici lidera SPO-a Vuka Draskovica su najavili da ce vodje najvecih opozicionih partija u daljim razgovorima konkretizovati dogovor i odluciti o zajednickim akcijama u trazenju prevremenih izbora na svim nivoima u Srbiji koji bi morali biti -naglaseno je - raspisani do kraja aprila. Koordinator saveza za promene Vladan Batic je najavio novi susret predstavnika opozicije za nekoliko dana. Prema recima savetnika Vuka Draskovica - Ognjena Pribicevica i Predraga Simica, pritisci ce se vrsiti inicijativama u parlamentu ali i vaninstitucionalnim sredstvima uz ucesce sindikata, nevladinih organizacija i kroz nezavisne lokalne medije, a Vladan Batic je izjavio da ce biti formirano zajednicko telo za planiranje konkretne strategije pritiska. Sam Vuk Draskovic je u izjavi za "Glas Amerike" rekao da je na sastanku dogovoreno da ce Televizija Studio B po jedan sat dnevno predstavljati lidere opozicionih partija.

Ukoliko se vlast oglusi o zahteve opozicije i raspise samo lokalne izbore "gotovo je potpuno izvesno da ce opozicija onda imati jedinstvenu listu”, rekao je na konferenciji za novinare savetnik predsednika Srpskog pokreta obnove, Miladin Kovacevic. On je izrazio uverenje da bi, u tom slucaju, vladajuce partije izgubile opstine gde su sada na vlasti.

Koordinator Saveza za promene Vladan Batic je povodom najave o mogucoj zajednickoj listi na lokalnim izborima rekao da je to verovatno inicijativa SPO-a o kojoj Savez za promene jos uvek nije obavesten ali da bi prema njegovom misljenju to bio jedini adekvatan odgovor rezimu.

Clan Predsednistva Srpskog pokreta obnve Aleksandar Cotric najavio je svakodnevne proteste opozicije u martu ako vlast ne odgovori pozitivno na zahtev najvecih opozicionih stranaka i koalicija za prevremene izbore na svim nivoima u zemlji. Na konferenciji za novinare u Loznici, Cotric je rekao da ce postignutim dogovorom saradnja 16 opozicionih stranaka i koalicija biti institucionalizovana.

Jedan od opozicionih lidera koji nije ucestvovao na sastanku, predsednik GSS-a Goran Svilanovic u svojoj pisanoj izjavi dogovor opozicije ocenjuje kao promenu odnosa opozicije prema resavanju najvaznijeg problema Srbije – a to je, kako kaze - promena rezima. Demokratska stranka Srbije u svom saopstenju daje slicnu ocenu ali i porucuje da ce, ukoliko neko “prekrsi datu rec i podredi opste interese uskostranackim, raditi direktno u korist rezima a na stetu nasih drzavnih i nacionalnih interesa”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: