CG: Srbiji samo jedan konzulat

Vlada Crne Gore smatra da je Srbiji dovoljno da, osim amabasade u Podgorici, ima još jedan konzulat, a ne tri kako je to Beograd zahtevao, pišu ”Novosti”.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Subota, 24.10.2009.

11:15

Default images

Ovaj list saznaje da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore negativno odgovorilo na zahtev Srbije da otvori tri konzulata - u Herceg Novom, Nikšiću i Bijelom Polju.

“Novosti” pišu pozivajući se na dobro obaveštene izvore da je “crnogorski MIP mišljenja da je Srbiji dovoljan jedan konzulat van Podgorice i o tome je zvanični Beograd i formalno obavešten”.

To, međutim, ne znači i da je dogovor postignut, jer Srbija nije odustala od svoje namere, pa će na ovu temu biti još pregovora, navodi list.

U crnogorskom ministarstvu, međutim, nezvanično kažu da je ovo definitivna odluka, dok u srpskom ministarstvu razmišljaju da, ukoliko dobiju mogućnost da otvore samo jedan konzulat, to bude u Herceg Novom.

“Građanima sa severa Crne Gore nije daleko ni da odu do Prijepolja ili nekog drugog grada u Srbiji i da ostvare svoja prava, a Nikšić je blizu Podgorice”, kažu u MSP Srbije.

Zvanični Beograd će, ipak, pokušati da postigne kompromis, pod kojim u Beogradu podrazumevaju otvaranje dva konzulata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: