Kušner: Srbija treba da bude u EU

Sve zemlje Balkana treba da postanu članice Evropske unije, rekao je francuski ministar ispoljnih poslova Bernar Kušner.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2009.

22:48

Default images

"Ostaju prepreke (za to), ali naš politički stav je veoma jasan", kazao je on i dodao da je to i francuski predsednik Nikola Sarkozi "takođe jasno" rekao srpskom predsedniku Borisu Tadiću. Kušner je podsetio da će Lisabonski ugovor, koji će uskoro stupiti na snagu, zahtevati jedinstven stav za priključenje novih zemalja članica.

"Ali, prema nama, to je jasno, Srbija treba da bude članica EU", rekao je Kušner.

Na pitanje da li srpske vlasti preduzimaju dovoljno napora da bivši vojni lider bosanskih Srba Ratko Mladić, koga je Haški tribunal optužio za ratne zločine, bude uhapšen, odgovorio je: "Dokaz da nisu to učinile je to što ga nisu uhapsile".

"Ali, ja verujem da čine ono što mogu. Treba nastaviti, to je ključno", dodao je Kušner.

Francuski ambasador Žan-Fransoa Teral i potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić rekli su na prijemu povodom osnivanja Francusko-srpske privredne komore da se priprema sporazum o strateškom partnerstvu između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: