Protest protiv "Vukovara 1991"

Ratni vojni invalidi iz Zrenjanina i Žitišta okupili su se u Stajićevu i Begejcima kako bi sprečili dolazak predstavnika Udruženja pravnika "Vukovar 1991".

Izvor: Beta

Sreda, 30.09.2009.

17:55

Default images

Predstavnik boraca i ratnih invalida iz Zrenjanina Dušan Šijan rekao je da su se oni okupili i da bi sprečili postavljanje spomen-obeležja u tim mestima. "Imali smo informacije o tome da će oni danas doći. Naši ljudi su se okupili i spremni da se fizički suprostave dolasku i postavljanju spomen obeležja hrvatskim bojovnicima", rekao je on.

Šijan je rekao da porodice poginulih, ratni vojni invalidi i Udruženje boraca neće odustati od zahteva da predsednik opštine Zrenjanin Aleksandar Marton bude smenjen zato što, prema njihovom mišljenju, podržava "Udruženje Vukovar 1991".

On je naveo da u Stajićevu i Begejcima nije bilo mučenih i zlostavljanih Hrvata već da su tamo uhranjeni, da su se odmorili i da su kada su vraćeni Hrvatsku, uzeli oružje u ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: