Promocija prve klase studenata VMA

Visoka škola VMA promovisala je svoju prvu klasu studenata, koji će posle završenih studija, steći zvanje diplomiranog doktora medicine.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

07:52

Default images

Dvadeset najboljih studenata upisom na fakultet VMA steklo je i status vojnih lica. Prva klasa studenata domaćeg fakulteta za vojne lekare prvi školski dan provela je u radnoj atmosferi. Vojnomedicinska akademija počela je, prvi put od svog osnivanja, da školuje lekare za potrebe sistema odbrane.

“Shvatićete da je ovaj dan koji ja nisam želeo da bude svečarski dan. Želeo sam da bude evorpski dan, da mi danas zvanično počnemo da radimo, a da slavimo i proslavljamo onda kada bude rezultata”, kaže načelnik VMA Miodrag Jevtić.

“Bićemo strogi, odmah da vam kažem. Tražićemo puno, ne zato što mi po prirodi tako radimo, ne zato što smo mi vojska, mi nosimo uniformu, jer pripadamo sistemu odbrane”, dodaje Jevtić.

Dvadeset najboljih kandidata Visoke škole Vojnomedicinske akademije učiće isto što i njihove kolege na medicinskim fakultetima.

Na raspolaganju će im biti 120 profesora i docenata VMA, a pored 34 redovna, moći će da izaberu i dodatnu obuku iz 34 izborna predmeta.

Na Višoj školi će se stručno obučavati i za vandredne situacije, kao što su katastrofe velikih razmera ili elementarne nepogode.

Tokom šestogodišnjih studija svaki student će imati svog mentora, stanovati u internatu VMA, gde će ići i na predavanja, polagati ispite i ići na praksu.

B92: Šta vas je privuklo da nosite uniformu i beli mantil?

Nataša Petković: “Kao devojku? Pa eto, privukao me izazov. Izazov, a to je naravno i čast. Prvenstveno čast. Bilo za devojku, bilo za momka.”

Filip Stojanović: “Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Moramo prvo da dođemo do nekih rezultata da bi mogli da uđemo u tu elitu.”

Svi studenti koji budu završili studije na Visokoj školi VMA moći će da se zaposle u vojnim zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: