Pritvor za desetoricu napadača

Desetorici osumnjičenih za brutalni napad na francuske turiste određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivčno delo teškog ubistva u pokušaju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2009.

11:18

Default images

Jedan osumnjičeni pušten je da se brani sa slobode. Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je dežurni istražni sudija tog suda saslušao svih 11 osumnjičenih, doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv njih i odredio im pritvor.

“Jednom osumnjičenom, koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, pritvor nije određen”, napomenula je Ramićeva.

Ona je naglasila da je osumnjičenima pritvor određen zbog posebno teških okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, kao i zbog visine zaprećene kazne od 30 do 40 godina zatvora.

Stanje francuskog državljanina Brisa Tatona, koji je u četvrtak teško povređen u tuči navijača u centru Beograda, stabilno je, ali je on i dalje životno ugrožen.

Francuski mladić je prethodnih dana dva puta operisan zbog ozbiljnih povreda najvećeg krvnog suda u organizmu, a pored ove povrede ima ozbiljne povrede mozga, pluća i karličnih kostiju, rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec.

On je dodao da nepromenjeno stanje francuskog mladića povećava šanse za njegov oporavak, ali da je još nezahvalno davati bilo kakve prognoze.

Francuz je teško povređen 17. septembra, neposredno pred početak fudbalske utakmice Partizan-Tuluz, u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu, kada je grupa huligana napala francuske navijače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: