Amfilohije: Povorka srama

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije, "Povorku ponosa" u Beogradu označio je, u pisanoj izjavi, kao "povorku srama" i "povorku Sodome i Gomore".

Izvor: FoNet

Sreda, 16.09.2009.

17:49

Default images

On je poručio da Crkva ovu povorku ne može prihvatiti, niti odobriti, ali je naglasio da Crkva niti je ikad pozivala, niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga. "Pravo znači ići pravim putem i živeti na pravi, pravedan način", naglasio je Amfilohije.

On smatra da "beslovesno raspaljivanje pohote muškog na muško i ženskog na žensko" predstavlja obesmišljavanje "velike i sverodne tajne bračne ljubavi, kako u vremenu, tako i u večnosti".

Amfilohije je ocenio da je "gej-lezbijska ljubav besplodna i jalova" i poručio da Crkva "ne može i ne sme prihvatiti protivprirodnost za prirodnost, greh za vrlinu, beslovesnost za razumnost, antičovečnost za čovečnost..."

Crkva, kako je rekao, "ima za bogodanu obavezu i dužnost da svakog čoveka, svako ljudsko pokoljenje, pa i ovo današnje, neprestano podseća na potrebu razlikovanja Boga i Satane, svetlosti i mraka, zla i dobra, istine i laži, prirodnosti i protivprirodnosti, smisla i besmisla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: