JAT završava godinu s gubitkom

JAT će na kraju godine zabeležiti gubitak od 20 do 25 miliona evra, ukoliko se do tada ne desi ništa pozitivno, izjavio je generalni direktor Srđan Radovanović.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

12:38

Default images

"Ako do 1. januara 2011. godine ne dođemo na 'pozitivnu nulu', loše nam se piše", rekao je Radovanović u intervjuu za novi broj "Ekonomist magazina" i ukazao da se globalna ekonomska kriza negativno odrazila na poslovanje JAT-a.

On je ukazao da JAT teško podnosi krizu i da je promet te avio-kompanije pao za oko 20 odsto.

"JAT je u prošloj godini prevezao 1,3 miliona putnika, a ove godine će teško dostići 1,1 milion putnika", rekao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi za dosadašnje loše poslovanje kompanije, koja je prošle godine zabeležila gubitak od 29 miliona evra, su to što je JAT "staromodna, organizaciono prevaziđena firma, napravljena po kalupu od pre 20-30 godina".

Radovanović je dodao da JAT, uz to, "nema naročito kvalitetnu uslugu, ceni je više nego što treba, nema nikakvu promociju i nije se pozicionirao u svesti potrošača".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: