Sprečen ulazak manjinskih akcionara

Policija je sprečila ulazak oko 200 članova Udruženja manjinskih akcionara jagodinskog "Jugoprevoza" u tu firmu. Mali akcionari hteli da postave novu upravu.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

14:46

Default images

Predsednik upravnog odbora Miloš Jovanović izjavio je da će Udruženje manjinskih akcionara pokrenuti krivični postupak protiv policije, jer su, kako je rekao, "za ovaj skup dobili saglasnost od Policijske uprave, a sada nas sprečavaju da uđemo u firmu". Mali akcionari hteli su da ustoliče svog direktora i upravni odbor, koji su izabrali 18. avgusta.

Jovanović je reako da je v.d direktora Dejan Arsić "legalno izabran, kao i upravni odbor i skupština", koji su legalno zasedali i smenili direktora Petra Petronijevića, koji je nelegalno na toj funkciji", dodajući da je danas trebalo da mu predaju odluke ovih organa i da on preda dužnost.

"Međutim, policija nas sprečava da uđemo u krug firme, koju je neko iznajmio firmi ’Eurolin’ - Paraćin i uz to što je Agencija za privatizaciju izričito naglasila da se to ne može uraditi", rekao je Jovanović.

On je dodao da će manjinski akcionari, "ponovo sutra sa početkom radnog vremena pokušati ulazak u firmu".

Predsednik Skupštine Udruženja akcionara Milan Bogičević, izjavio je Tanjugu, da se "neće razilaziti ispred ulaza u firmu i čekaće da se povuče policija".

Bogičević i drugi akcionari su napomenuli, da oni ne žele ništa drugo osim zahteva koje su istakli 14. avgusta, a to je "isplata ličnih dohodaka i uplata penzionog i socijalnog osiguranja za 335 svojih članova koji su sprorazumno napustili firmu uz socijalni program".

"Jugoprevoz" duguje od 600.000 do 900.000 dinara po radniku manjinskim akcionarima i po sporazumu novac je trebalo da bude isplaćen do kraja 2007. godine, napomernuo je Bogićević.

Sporazum zastareva u roku od tri godine, a dve su već prošle, ističu manjinski akcionari i tvrde da neko namerno opstruiše sporazum da bi prošla i treća godina i "dug pojela maca".

Manjinskim akcionarima "Jugoprevoza", koji su prvo protestovali na Autobuskoj stanici, pred preduzećem su se pridružile i grupe radnika Autosaobraćajnog preduzeća Kragujevac, Trgovinskog preduzeća "Morava" iz Jagodine i još nekih drugih, a policija je došla u osam vozila od kojih su tri "marice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: