Dejanovićeva: Koalicija sigurna

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da vladajuća koalicija nije ugrožena uprkos sporenjima oko Predloga zakona o informisanju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2009.

00:29

Default images

"Vladajuća koalicija nije ugrožena, nakon izvesnih sporenja oko izmena i dopuna predloženog zakona o informisanju", rekla je Slavica Đukić-Dejanović za list "Danas". Potpredsednica SPS-a rekla je da to što se članice vladajuće koalicije nisu složile oko jedne teme ne znači da se ne slažu ni oko čega i da u svim stvarima imaju različite stavove.

"To naprosto nije tačno, iako ne sporim veliki značaj zakona o informisanju i značaj medija", kazala je ona, navodeći da ni ostali zakoni koji čekaju na usvajanje nisu ništa manje važni ali da poslanici treba da se odmore.

Dinkić: Dačić minira vladin predlog

G17 plus sa DS ima stabilne odnose, ali su odnosi sa SPS na najnižem nivou od formiranja vladajuće koalicije, kaže lider G17 plus Mlađan Dinkić.

On je za Blic rekao da će sve biti jasno krajem avgusta, kada u skupštini treba da se glasa o vladinom Predlogu izmena zakona o informisanju.

Dinkić je naveo da G17 plus ne preti, niti ucenjuje, kako to neki pokušavaju da im podmetnu, već koaliciju ugrožava "onaj ko minira vladin predlog".

"Odlaganje glasanja u skupštini i miniranje vladinog predloga zakona uvelo je koaliciju u potencijalnu krizu. Glasanje 31. avgusta u skupštini ne samo da će biti trenutak istine za vladajuću koaliciju, već će pokazati da li je srpska politička elita spremna da otpočne poslednju i najtežu reformu - uvođenje reda i morala u srpsku politiku", tvrdi Dinkić.

"Dačić je svojom odlukom da ne glasa za vladin Predlog zakona o informisanju pokazao da njemu očigledno više odgovara destruktivni medijski sistem koji je uspostavljen u doba Miloševića, a koji je zaslužan i za pripremu atmosfere u kojoj je ubijen Zoran Đinđić", ocenio je lider G17 plus.

Prema njegovim rečima, DS je u prošli petak pristala na odlaganje glasanja "zato što su uvideli da zbog SPS-a vladajuća koalicija ne bi imala skupštinsku većinu".

Dinkić je naveo da će se 31. avgusta videti koliko je ozbiljno pogođena koalicija, ističući da je "od opstanka koalicije mnogo važnije da li će Srbija biti društvo u kome će se drastične laži i najteže klevete stvarno sankcionisati ili će i dalje biti glavno obeležje srpske političke scene".

Lider G17 plus je rekao da je optimista i da veruje da će Predlog o izmenama Zakona o informisanju u nepromenjenom obliku biti izglasan u parlamentu.

Na pitanje šta znači za koaliciju ako SPS ne bude u većini, Dinkić je rekao da je to "pitanje za DS, koja je stožer ove koalicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: