Malinari očekuju dogovor 4. avgusta

Proizvođači malina očekuju da bi konačan dogovor sa predstavnicima hladnjača u vezi sa otkupnom cenom malina trebalo da bude postignut 4. avgusta.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

00:58

Default images

Predsednik Udruženja proizvođača jagodičastog voća "Vilamet" Dragiša Terzić izjavio da nije očekivao da na današnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede bude postignut dogovor o konačnoj ceni maline već da se stvari pokrenu "bržim tokom" i zatim da 4. avgusta dođe do konačnog dogovora.

U slučaju da dogovor ne bude postignut, proizvođači malina će, prema njegovim rečima, radikalizovati svoje proteste.

"Sačekaćemo do 4. avgusta da vidimo, u protivnom Udruženje proizvođača malina neće stati jer su ove godine proizvođači u Srbiji opljačkani što se tiče cene malina", rekao je Terzić.

On je podsetio da je zahtev proizvođača da akontna cena maline bude 160 dinara, kao i da se dalje prate tokovi izvoza maline, kako bi se postigla cena od dva evra.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je posle današnjeg sastanka sa predstavnicima proizvođača malina da u kontinuitetu radi na rešavanju problema povodom ovogodišnjeg otkupa malina izražavajući nadu "da će se rešenje ovih problema naći na nekom od narednih sastanka".

Ministarstvo je saopštilo da je uradilo sve u svojoj nadležnosti kako bi izašlo u susret proizvođačima malina i istovremeno zatražilo od vlasnika hladnjača da podignu akontnu cenu malina.

Na sastanku koji je danas održan u ministarstvu, predsednik Udruženja proizvođača maline “Vilamet" iz Arilja Dragiša Terzić potpisao je izjavu koja potvrđuje ranije donete mere Ministarstva poljoprivrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: