Slovenija: 100 zaraženih virusom A

Broj zaraženih virusom H1N1 se u Sloveniji popeo na 100, nakon što je slovenačka nacionalna referentna laboratorija potvrdila nova još tri slučaja novog gripa.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2009.

15:25

Default images

Dva muškarca i žena, kod kojih je potvrđeno novi grip, vratili su se iz Španije i Grčke i pokazivali su znake karakteristične za virus H1N1. I u njihovom slučaju se radi o lakšem obliku ove bolesti, zbog čega je obolelima određeno kućno lečenje.

Prvi slučaj novog gripa je u Sloveniji zabeležen u drugoj polovini juna, nakon čega je sledilo par masovnijih zaraza, u slučajevima dve grupe maturanata koji su virus doneli sa maturantskih putovanja po Grčkoj.

U međuvremenu, i broj pojedinačnih zaraženih osoba je porastao.

Osim u dva slučaja, svi ostali oboleli su virus dobili na putevima po inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: