Dulić: Program masovne stanogradnje

Ministar Oliver Dulić najavio je da će Vlada do kraja nedelje predstaviti program masovne stanogradnje, koji će građanima omogućiti kupovinu jeftinijih stanova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.07.2009.

13:53

Default images

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je, na otvaranju proizvodnog pogona fabrike "Stražilovo", rekao da program predviđa da opštine ustupaju građevinsko zemljište, obezbede brže dobijanje građevinskih dozvola i infrastrukturno opremanje zemljišta.

Prema njegovim rečima, u taj program bi mogla da se uključi i Vojska Srbije, koja bi takođe ustupila slobodno građevinsko zemljište.

Dulić je naveo da građevinske firme moraju da odustanu od "ogromnog profita" i shvate da cena kvadrata u ovom momentu nije realna, jer ne postoji tolika tražnja.

"Država i banke podsticaće tražnju, tako što će država davati subvencije za stambene kredite građanima, a banke će pomoći građevinskim firmama da počnu gradnju stanova", rekao je Dulić.

Kako je naveo, program će biti realizovan u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

Prema njegovim rečima, građevinska industrija u Srbiji u ovoj godini beleži pad od 16 odsto, što u znatnoj meri doprinosi i smanjenju BDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: