Đilas: Masovna legalizacija

Gradonačelnik Beograda Dragan očekuje da će novi Zakon o prostornom planiranju omogućiti Skupštini grada da masovno završi legalizaciju objekata.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2009.

17:48

Default images

“Hoćemo u toj oblasti da uvedemo red, ali to ne može za pet dana, ali može kroz novi Zakon, može uz odlučnost grada i predsednika opština. Kada srušimo pet nelegalnih objekata, onda nećemo više imati ni 'Dubljansku' niti neke druge afere koje su nas pratile u prethodnom perodu'', rekao je gradonačelnik.

Obilazeći jedan od stambenih nelegalnih objekata u opštini Voždovac, Đilas je rekao da će biti neuspešan gradonačelnik ako posle njegovog mandata ostanu nelegalizovani objekti.

Đilas je pred stambenom zgradom u Ulici Vojislava Masleše 22 istakao da se Grad i stanari te ulice susreću sa katastrofalnom situacijom, jer neki investitori grade objekte a da ne poštuju u potpunosti ugovor koji su potpisali sa nadležnim službama.

“Ova zgrada ima garažu za automobile, ali zbog uskog prolaza nije upotrebljiva, jer je investitor na nekim mestima odstupio od zacrtanih mera, tako da se automobili iz te zgrade parkiraju na ulici, što uništava život ostalim građanima“, objasnio je gradonačelnik.

On je istakao da takve stvari u Beogradu više neće biti moguće, kao i da će Opština i Grad protiv pomenutog investitora podneti krivičnu prijavu uz zahtev da se pronađe adekvatno rešenje.

Đilas je kazao da je danas na tom mestu da bi podržao i ljude koje rade u nadležnim inspekcijama, jer se oni susreću za raznim pretnjama, kao i da želi da im uputi apel da dodatno obrate pažnju, tj. da ne gledaju samo formalno-pravnu stranu nego da li takav objekat zadovoljava osnovne životne uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: