Kruševac dobio novu lokalnu vlast

Posle višenedeljnih pregovora, juče u Kruševcu promovisana nova gradska koalicija koju će u narednom periodu činiti DS, G17 plus i koalicija okupljena oko SPS.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

00:53

Default images

Predstavnici kruševačkih odbora Liste za evropsku Srbiju, SPS-PUPS, G17 plus i Jedinstvene Srbije potpisali su juče u Kruševcu koalicioni sporazum o formiranju organa Skupštine Grada, Gradske uprave i gradskih javnih preduzeća. Prethodno je gradski odbor SPS-a istupio iz dosadašnjeg saveza sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom.

Za novog gradonačelnika je izabran Desimir Pavlović, jedan od lidera DS u Kruševcu.

Grupacija SPS-PUPS je sa sedam odbornika promenila stranu, pa je dobila mesto zamenika gradonačelnika, Jedinstvena Srbija, koja posle Jagodine najviše odbornika ima baš u Kruševcu, obezbedila je atraktivna direktorska mesta u kruševačkim javnim preduzećima.

DSS i njen predsednik Dragan Azdejković su u Kruševcu bili na vlasti još od petooktobarskih promena, najpre sa DS i SPO, a od prošle godine sa SRS i SPS-PUPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: