Novi grip u Kambodži i Iraku

Vlasti Kambodže i Iraka potvrdili su danas prve slučajeve novog gripa u njihovim zemljama, saopšteno je u Pnom Penu i Bagdadu.

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2009.

18:56

Default images

Svetska zdravstvena organizacija i vlasti Kambodže su saopštile da je virusom H1N1 zaražena 16-godišnja Amerikanka koja je doputovala u tu zemlju sa grupom učenika. Devojčica je stigla u Kambodžu u petak, a u ponedeljak se javila na jednu privatnu kliniku, koja trenutno sprovodi sve neophodne analize.

"U situaciji kad se virus širi svuda po svetu, njegova pojava je očekivana i u Kambodži", rekao je ministar zdravlja Kambodže Mam Bun Heng.

Ranije danas, još jedna azijska država je prijavila prvi slučaj novog gripa.

Indonezija je saopštila da su virusom zaraženi 22-godišnja Britanka, koja se nalazi na indonežanskom ostrvu Bali, i 37-godišnji pilot, koji je u petak primljen u bolnicu zbog visoke temperature.

Iračko ministarstvo zdravlja danas je saopštilo da je sedam igračica ženske košarkaške reprezentacije obolelo od novog gripa.

Šest igračica, kod kojih je potvrđeno prisustvo H1N1, smešteno je u bolnicu u Iraku, dok se jedna nalazi u bolnici u Jordanu, kroz koji je tim putovao na povratku iz Čikaga, gde su nekoliko dana igrale na tamošnjem turniru.

Irački ministar zdravlja Saleh Al-Hasnavi je potvrdio da je virusom inficiran jedan pripadnik stranih snaga u Iraku, ali nije naveo više detalja.

Prema najnovijim podacima SZO, 56.321 osoba inficirana je virusom H1N1 u svetu, dok je 249 do sada umrlo.

SZO je početkom meseca proglasila pandemiju virusa H1N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: