Antić: Otvoreni smo za pregovore

Koalicija SPS-PUPS-JS je spremna da sa svim partijama koje imaju odbornike u Zemunu, Voždovcu i Kosjeriću razgovara o formiranju vlasti, kaže Aleksandar Antić.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 24.06.2009.

00:30

Default images

Antić je izjavio za B92 da su se lideri koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija dogovorili da će jedinstveno nastupati u svim razgovorima o formiranju lokalnih vlasti u Zemunu, Voždovcu i Kosjeriću, te potvrdio da nema krize u toj koaliciji.

Antić nije želeo da komentariše principe oko kojih su se okupili naprednjaci i narodnjaci, ali je potvrdio da je njegova koalicija spremna da razgovara sa svim partijama koje imaju odbornike u opštinama u kojima su održani izbori, pri čemu prioritet imaju stranke sa kojima vrši vlast u gradu i republici.

“Sve partije treba da budu odgovorne, nemamo pravo da se igramo sa biračima i izazivamo nove krize koje bi vodile do novih izbora”, rekao je Antić.

Iz koalicije okupljene oko SPS je potvrđeno da još uvek još nisu dobili zvaničan poziv ni od jedne političke stranke koja je učestvovala na lokalnim izborima za formiranje vlasti.

Nikolić: Dva dana za odgovor SRS-a

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić potvrdio je da su naprednjaci postigli dogovor sa Demokratskom strankom Srbije oko formiranja koalicije na lokalnom nivou, posle vanrednih izbora u opštinama Zemun, Voždovac i Kosjerić.

Dogovorili smo saradnju sa DSS na lokalnom nivou, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare i precizirao da će, na molbu Vojislava Koštunice, sačekati još dva dana na odgovor Srpske radikalne stranke.

Poznato je da su PUPS i Jedinstvena Srbija zainteresovane za saradnju, a pozvaćemo i Socijalističku partiju Srbije, rekao je Nikolić i naveo da je SNS potpuno otvorena za razgovore i spremna na ustupke.

Nikolić je potvrdio da je u utorak, u razgovoru "u četiri oka" sa Vojislavom koštunicom, postignut dogovor oko saradnje i na republičkom nivou, zasnovan na pet principa, od kojih je prvi raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

"Cilj tih principa su promene koje su u interesu svih građana i smatram da se sve opozicione partije u Srbiji mogu okupiti oko tih principa", rekao je Nikolić. Podsetimo, Dragan Todorović, potpredsednik Srpske radikalne stranke, izjavio je da o mogućoj saradnji može da se razgovara tek kada naprednjaci ispune jedan uslov.

“Dok SNS ne vrati mandate SRS u Zemunu nema ni razgovora”, rekao je juče Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: