Protest Saveza jevrejskih opština

Savez jevrejskih opština zatražio je od nadležnih institucija da pronađu i procesuiraju vandale koji su demolirali Jevrejsko groblje u Subotici.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

12:30

Default images

"Očekujemo brzu i efikasnu akciju nadležnih organa, umesto uobičajeno nemuštih saopštenja o izolovanim postupcima grupica alkoholiziranih maloletnika i tome slično", saopštio je Savez jevrejskih opština, izražavajući protest zbog incidenta.

Savez je naveo da je vest o vandalizmu primio sa dubokom potištenošću i nevericom, posebno što se incident dogodio u multietničkoj, multikulturnoj i višekonfesionalnoj Subotici.

Dodaje se da se sve to događa uoči komemoracije jevrejskim žrtvama fašističkog terora u Subotici i sednice radne grupe za međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja, sećanja i istraživanja holokausta u Oslu, na kojoj učestvuje i delegacija Srbije.

Nepoznati počinioci su rušili nadgrobne spomenike na jevrejskom groblju u Subotici u noći između 31. maja i 1. juna i u noći između 6. i 7. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: