"DS ne shvata Dinkića ozbiljno"

Izjave Mlađana Dinkića da će G17 plus napustiti vladu ukoliko DS formira koaliciju sa SNS-om na lokalu, u DS-u ne shvataju suviše ozbiljno, piše “Danas“.

Izvor: FoNet, Danas

Četvrtak, 11.06.2009.

11:04

Default images

Kako je za “Danas“ rečeno u vrhu DS-a, ta stranka smatra nekorektnom Dinkićevu odluku da putem medija praktično uceni Borisa Tadića i Dragana Đilasa poručujući im da ne treba da računaju na partnerstvo sa strankom G17 plus u svim nivoima vlasti, uključujući vladu, ako uđu u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u opštinama Zemun i Voždovac.

Iako veruju da Dinkić takvih poruka mora da se kloni, ili da ih bar ostavi za direktan razgovor s Tadićem, u DS-u su uvereni da nema razloga za nervozu ni kada je reč o formiranju koalicija u beogradskim opštinama, ni kada su u pitanju ucene iz G17 plus, piše “Danas“.

U vrhu DS-a svesni su da je raspisivanje novih izbora na Voždovcu i Zemunu jedina realna alternativa njihovom savezu sa SNS-om i, prema saznanjima lista “Danas“, spremni su da učine sve što je potrebno da do toga ne dođe, uključujući dogovor s Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem.

Demokrate su svesne da žrtvovanje Vlade Srbije zarad saveza u dve opštine ne bi bilo politički razumno.

Zbog toga je u vrhu stranke odlučeno da nema razloga za žurbu, da će ponovljeno glasanje na tri biračka mesta na Voždovcu kupiti dodatno vreme, da treba pustiti da se medijska gužva slegne, ali i dati priliku Nikoliću i Vučiću da urade ono što kao opoziciona stranka moraju, a to je da pozovu DSS, Novu Srbiju i SRS na formiranje vlasti.

S obzirom na to da su radikali čvrsti u stavu da neće sarađivati s naprednjacima, u DS-u očekuju da možda već sledeće nedelje dobiju poziv Tomislava Nikolića na saradnju.

U međuvremenu, Mlađanu Dinkiću bi bilo objašnjeno da bi on postao glavna žrtva svojih ucena, preciznije, da bi bio javno žigosan kao krivac za destabilizaciju Vlade Srbije, tj. za nove izbore u dve opštine.

“Ako baš hoće da ide iz Vlade, neka ide“, poručuju iz DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: