Napad na hotel u Pakistanu

Talibanski napali su luksuzni hotel u Peševaru u kome najčešće odsedaju stranci i ubili 11, a ranili 70 ljudi, potvrdili su pakistanski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.06.2009.

19:55

Default images

Naoružani napadači napravili su pometnju u hotelu s pet zvezdica "Perl Kontinental hotel" malo pre eksplozije i slika haosa preneta je napolje. Reporter britanskog BBC-a navodi da je to bio najposećeniji hotel u Peševaru i da su novinari na licu mesta videlii da je među ubijenima jedan službenik Ujedinjenih nacija i da je ranjeno nekoliko stranaca.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad u severozapadnom pakistanskom gradu Peševar a očevidci navode da je napad mogao da se vidi s pet kilometara udaljenosti.

"Bio sam u Kineskom restoranu kada smo čuli pucnjavu, a onda i eksploziju. Sve je bilo u potpunom mraku i ljudi su počeli da viču i trče", rekao je kelner Ali Kan iz napadnutog hotela.

Pakistanski vladin islednik Sahibzada Anis naveo je da istraga pokušava da utvrdi da li se radi o podmetnoj eksplozivnoj napravi ili o samoubilačkom napadu.

Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani osudio je napad, preneo je BBC.

Prošle nedelje u Pakistanu su talibanski ekstremisti osumnjičeni da stoje iza samoubilačkog napada na džamiju u regionu Uper Dir u blizini doline Svat kada je ubijeno oko 40 ljudi.

Talibanski ekstremisti intenzivirali su bombaške napade pošto je pakistanska vojska u aprilu počela ofanzivu u provinciji Svat i susednim distriktima severozapadno od prestonice Islamabada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: