Pariz: Novi oboleli od novog gripa

Američka zvaničnica koja se nalazi u Normandiji radi priprema predstojeće posete predsednika Baraka Obame obolela je od novog tipa gripa.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 29.05.2009.

13:14

Default images

Američka zvaničnica je odvedena u bolnicu, saopšteno je u Francuskoj. Zvaničnik departmana Kalvados u Francuskoj rekao je da je još 11 članova američke delegacije stavljeno u dvadesetčasovnu izolaciju u njihovom hotelu.

Amerikanka stara 54 godine, čije ime nije objavljeno, odvedena je u bolnicu u Kaenu.

Obama dolazi u Normandiju iduće nedelje da bi prisustvovao obeležavanju 65. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svetskom ratu 6. juna 1944. godine.

Koledž Iton zatvoren zbog novog gripa

Britanski kraljevski koledž Iton zatvoren je juče pošto je utvrđeno da je jedan učenik oboleo od meksičkog gripa.

Renomirani koledž, koji su pohađali i britanski prinčevi Vilijam i Hari, biće zatvoren do 7. juna na preporuku Agencije za zaštitu zdravlja i u skladu sa vladinim merama radi zaustavljanja širenja bolesti.

"Agencija prati đake koji su bili u kontaktu sa obolelim dečakom. Trudimo se da minimiziramo opasnost od širenja zaraze", saopštila je uprava Itona.

U saopštenju se, takođe, navodi da je trinaestogodišnjem dečaku uspostavljena dijagnoza u sredu i da je reč o blažem obliku bolesti.

Vest o zatvaranju ove elitne privatne škole usledila je nakon što su zdravstveni zvaničnici saopštili da je u Velikoj Britaniji registrovano 17 novih slučajeva meksičkog gripa, tako da sada u ovoj zemlji ima 203 osobe obolele od novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: