Festival porodice u Beogradu

Pod sloganom "Osnažimo porodicu" u Beogradu je otvoren prvi Festival porodice.Uz pesmu, ples i sport, mališani su se zabavljali sa svojim roditeljima.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

19:55

Default images

Ministar rada Rasim Ljajić, koji je otvorio Festival, istakao je da je porodica u Srbiji već dve decenije u krizi, zbog loše materijalne situacije i da prema podacima Ministarstva, u Srbiji ima 255 hiljada ugroženih porodica. Na "Festivalu porodice" prodaju se i posebne narukvice, a prikupljeni novac namenjen je najsiromašnijima.

„Osim što će se porodice dva dana lepo provesti na Kalemegdanu, ova akcija ima i humanitarni karakter mi ćemo prikupljkati novac od prodaje narukvica koje koštaju 100 dinara i sa novcem prikupljenim mi ćemo pomoći najugroženijim porodicama u Srbiji. Nadam se da ćemo skrenuti pažnju na to da porodice u Srbiji teško žive da ima mnogo siromašnih i da ovu akciju nastavimo de sledećeg 15. maja kada ćemo opet biti ovde“, rekla je Tatjana Pašić, direktorka Narodne kancelarije predsednika Republike.

„Ja mislim da porodica nije prevaziđena kategorija, porodicu treba negovati i čuvati, porodica se čuva ljubavlju. Ovo je danas festival porodice ali i festival ljubavi. Grad Beograd podržava ovaj festival porodice i svom svojom socijalnom politikom trudi se da utiče na to da svaka porodica u Beogradu bude zaštićena“, kazala je Radmila Hrustanović, pomoćnica gradonačelnika Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: