Drugi krug Karnevala štednje

Beogradski osnovci takmičili su se u drugom krugu Karnevala štednje, koji Narodna banka organizuje sa Ministarstvom prosvete i Dečjim kulturnim centrom.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2009.

08:40

Default images

Cilj kampanje je, kako kažu u Narodnoj banci, razvijanje svesti kod školaraca o neophodnosti štednje i racionalnog korišćenja novca u budućnosti. Osnovci su se takmičili u novim bankarskim disciplinama, kao što su ubacivanje platne kartice sa vezanim očima u bankomat, vođenje dinara kroz prepreke, ali i u mnogim drugim.

Timea Tončev iz Narodne banke kaže da manifestacija ima za cilj da, pored dece, uključi i roditelje u štednju.

“Upravo je to cilj kampanje, da mislimo o budućnosti naših mališana i zato ćemo definitivno zajedničkim akcijama i naravno uključivanjem i drugih poslovnih banaka i drugih institucija, u okviru njihove društveno-odgovorne aktivnosti, da pomognu da se stvarno štednjom pobedi kroz štednju, kroz novac, kroz energiju, kroz različite resurse“, kaže ona.

Đaci smatraju da nije teško štedeti. Oni uglavnom skupljaju sitniš od kupovine ili čuvaju novac dobijen za rođendane, da bi jednog dana kupili ono što žele.

Direktor škole "Kralj Petar II Karađorđević", u kojoj je održana Olimpijada štednje, Petar Polimac, smatra da je manifestacija dobro osmišljena, jer će se deca, pored štednje, upoznati i sa bankarskim terminima koji će ih pratiti celog života.

“Sve što se dešava treba deci servirati. Naravno, treba imati mere, ne treba preterivati, ali oni jako dobro shvataju sve. Znači, to uopšte nema problema i treba im sve servirati, i to što pre. Ne na silu, i ne mnogo, ali ove praktične stvari da“, smatra Polimac.

Najuspešniji osnovci posle druge kampanje “Štednjom pobedi”, biće nagrađeni štednom knjižicom na kojoj će biti ulog od 1.000 dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: