Koštunica traži izbore

Predsednik DSS Vojislav Koštunica zatražio je vanredne parlamentarne izbore i ocenio da Vlada Srbije nije sposobna da se suoči sa ekonomskom krizom.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.04.2009.

13:23

Default images

"Vlada Srbije je potpuno nesposobna da vodi ekonomsku politiku i zbog toga svakog dana srpska privreda sve više i dublje propada", navodi se u izjavi Koštunice.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nema ni autoritet ni politiku kojom bi zaustavila sunovrat srpske privrede.

Ocenio je da će i posle novih mera privreda dospeti u još teži položaj, jer vlada nema ekonomsku politiku za spas privrede.

SRS: Izbori opterećenje za budžet

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da bi vanredni parlamentarni izbori u ovom trenutku predstavljali opterećenje za republički budžet, ali da su oni ipak najbolji način za rešavanje nagomilanih problema u državi.

Svaki izbori su teret i trošak za državu. Ali je bolje nagomilane probleme i političke tenzije rešiti izborima nego na drugačiji način, rekao je Todorović.

Ilić: izbori jedino rešenje

Narodni poslanik i lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da nema ništa protiv toga da se smanje plate državnim funkcionerima i poslanicima, ali smatra da će to biti veoma malo, i napominje da su izbori jedino rešenje, ako vladajuća koalicija ne može da reši probleme u društvu.

"Ako se smanje plate, onda se smanjuje i kupovna moć i sve ostalo u državi ide nadole", kazao je Ilić.

On je ukazao da u ovom trenutku "ne radi pola Srbije" i napomenuo da ima i previše pomoćnika ministara i državnih sekretara.

Ilić veruje da će vladajuća koalicija, kad bude smatrala da je vreme, ili kad bude naterana na to, raspisati vanredne izbore.

Jelena Trivan: Izbori teška i bespotrebna avantura

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da se Demokratska stranka ne pribojava prevremenih parlamentarnih izbora, ali da bi njihovo raspisivanje bilo "teška i bespotrebna avantura" koja ne bi dovela do preraspodele snaga na srpskoj političkoj sceni.

"DS najmanje treba da se pribojava izbora, s obzirom na to da njen rejting konstantno raste. Porast rejtinga DS govori u prilog činjenici, prema svim istraživanjima, da je to stranka koja uspešno vodi zemlju u najtežim trenucima kroz ovu krizu", Izjavila je Jelena Trivan.

"U tom smislu izbori ne samo da bi bili skupi i suvišni, jedna teška i bespotrebna avantura, u trenutku kada treba da radimo važnije poslove u smislu da sačuvamo građane od posledice krize, nego se bojim da na političkoj sceni ne bi doneli ništa novo i nikakvu novu preraspodelu snaga", rekla je Trivanova.

Izbori bi, prema njenim rečima, jedino pokazali da mnoge stranke koje se u ovom trenutku za njih deklarativno zalažu ne bi mogle da pređu cenzus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: