Svađa s novinarima zbog budžeta

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da grad nije pred bankrotstvom. Njegova konferencija za medije prerasla u verbalni sukob s novinarima.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

16:34

Default images

Stevanović je na konferenciji za štampu objasnio da će veliki dugovi biti plaćeni do polovine 2009, kada se očekuje priliv u budžet od 1,8 milijardi dinara. Međutim, zbog pojedinih novinarskih pitanja došlo je i do verbalnog sukoba sa predstavnicima medija. Novinar "Politike" napustio je konferenciju zbog, kako je rekao, neprimerenog ponašanja Stevanovića.

Iako u kragujevačkoj gradskoj kasi sada nema novca da se izmire dugovanja, gradonačelnik Veroljub Stevanović ističe da situacija nije alarmantna.

Kragujevac ima kreditna zaduženja od 12 miliona evra, a rate za otplatu iznose oko 20 miliona dinara mesečno. Grad mnogo duguje i pojedinim preduzećima, a najviše Preduzeću za puteve - 400 miliona dinara. Međutim, u narednih nekoliko meseci gradonačelnik očekuje veliki priliv novca u budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: