Zakon o saobraćaju pred Vladom

Nacrt Zakona o bezbednosti u saobraćaju naći će se 9. aprila pred Vladom, nakon čega će biti upućen Skupštini na usvajanje.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

00:19

Default images

Primenom novog zakona, koji je usaglašen sa zakonima država Evropske unije, a na kom su radili Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za infrastrukturu, situacija na srpskim drumovima trebalo bi da bude mnogo bolja.

Prošle godine u saobraćaju u Srbiji poginulo je 897 ljudi, od čega 36 dece. Velika brzina najčešći je uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima godišnje bude povređeno između 15 i 18.000 ljudi.

Na bezbednost u saobraćaju trebalo bi da se utiče i podizanjem svesti svih učesnika u saobraćaju.

Nacrt novog zakona pisan je četiri godine, dve godine je bio na javnoj raspravi, a potom ga je dve godine dorađivalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U Srbiji je na snazi Zakon o bezbednosti u saobraćaju iz 1988. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: