FT: Srbija se predomislila

Fajnenšel tajms izveštava da se Vlada Srbije predomislila o uvođenju novog poreza od šest odsto na prihode veće od 12.000 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

09:48

Default images

Prema pisanju ovog lista Vlada Srbije se na ovo odlučila, iako se samo prošle nedelje dog ovorila sa Međunarodnim monetarnim fondom zbog ljutite reakcije javnosti i pretnji štrajkovima. List piše da je uvođenje novog poreza jedan od uslova novog stendbaj aranžmana Srbije sa Fondom od tri milijarde evra u naredne dve godine.

Jedan ministar u Vladi Srbije koji je želeo da ostane anoniman, rekao je Fajnenšel tajmsu da se Vlada uplašila i da sada želi da MMF ponudi neka druga rešenja kojima bi postigla istu uštedu da je uvela pomenuti porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: