Dečak se oporavlja posle ujeda psa

Lekari se nadaju da 5-godišnjem Lazaru Strainoviću koga je teško povredio rotvajler, neće ostati trajne posledice. Policija podnosi prijavu protiv vlasnika psa.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2009.

13:49

Default images

Lazar se uspešno oporavlja posle operacije na beogradskom Institutu za majku i dete. Doktori ne očekuju da će povrede ostaviti trajne posledice i kažu da od medicinskih nalaza zavisi da li će biti novih intervencija. Lazara je skoro rastrgao rotvajler iz komšijskog dvorišta dok se igrao ispred zgrade u kojoj stanuje.

Nasmejan i dobro raspoložen, petogodišnji Lazar oseća se bolje posle operacije na Institutu za majku i dete.

Ponosno kaže da nije plakao kada ga je napao pas rotvajler čiji ujed mu je napravio veliku ranu na butini.

I pored težine povrede, dečji hirurg Zoran Paunović nada se da ozbiljnih posledica za Lazara neće biti.

“Dečakovo stanje je dobro, dobro se oseća. Rana je malo nezgodna zato što je primarno infektivna odnosno rane ujedom izazvane su na neki način nezgodne što se tiče infekcije. Znači mi se primarno borimo protiv infekcije”, kaže on.

“Mislim da je ono što je bitno je da je funkcija ekstremiteta očuvana, da nisu oštećene kosti i dublja tkiva, ali to apsolutno ne umanjuje težinu rane koja je apsolutno delikatna”, navodi Paunović. Lazar se igrao ispred svoje zgrade kada ga je napao pas koji je, kako tvrde njegovi roditelji, pobegao iz susednog dvorišta. Iz čeljusti rotvajlera spasio ga je komšija Miroslav Mitrović, a njegova sestra Radmila kaže da je sa bratom sedela na terasi i čula vrisak.

Radmila Mitrović iz Bora sa bratom Miroslavom sedela je na terasi svog stana kada je začula dečiji vrisak.

“Kada sam se nagnula kroz terasu, ovde sam ugledala psa koji drži dete i jednostavno ga ne pušta. Kao da je krpa, baca gane, pušta ga uopšte”, kaže Radmila. Lazaru Strainoviću je odmah pritekao u pomoć Radmilin brat, Miroslav Mitrović, koji je skočio sa terase na prvom spratu i psa počeo da šutira i udara drškom od metle.

“Posle tolikih udaraca, jer brat mi je krupan, ja sam očekivala da kuče kad udariš, da će pustiti ili da skače na tog što ga udara ili da beži, međutim ono ga je i dalje držalo”, kaže Radmila

Pošto je nekako uspeo da odvrati psa od dečaka, Miroslav Mitrović ga je uzeo u naručje i odneo kući.

“Onda smo došli ovde, kući, spustili su ga dole, svekar je skinuo trenerku i imali smo šta da vidimo”, kaže majka Ivana Strainović.

“Kada sam video hulahopke, kako je iscepana, bilo je izvrnuto kompletno mišićno tkivo, naježili smo se, majka je vrisnula, i tada je i on srce moje počeo da plače”, kaže dečakov deda, Sergej Strainović.

Prema tvrdnjama svedoka nesrećnog dečaka napao je rotvajler vlasnika Milana Petkovića koji je pobegao iz dvorišta, iako kako kažu, Petković tvrdi da su deca odvezala psa da bi se igrala sa njim.

Ekipa B92 pokušala je da proveri navode svedoka, međutim iako je Petković u telefonskom razgovoru obećao da će dati izjavu za B92, više se nije javljao na telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: