Sindikalni protest u Lisabonu

Oko 200.000 portugalskih radnika i nezaposlenih protestovalo je u Lisabonu zahtevajući više radnih mesta i veće zarade, saopštili su organizatori protesta.

Izvor: Beta

Petak, 13.03.2009.

22:52

Default images

Demonstranti su se odazvali pozivu Generalne konfederacije portugalskih radnika, bliske portugalskoj Komunističkoj partiji, koja je organizovala skup pod nazivom "Promenimo pravac".

Odbijajući da "presuđuje" u sporu između vlade i sindikata o broju prisutnih na sličnim protestima, portugalska policija je prošle godine odlučila da više ne saopštava broj okupljenih na nekom sličnom skupu, rekao je portparol policije.

Demonstranti su izrazili nezadovoljstvo ekonomskom i socijalnom politikom vlade socijalista Žozea Sokrateša.

U trenutku kada i portugalsku privredu pogađa kriza, u toj zemlji bi na jesen trebalo da se održe parlamentarni izbori, a vlada je kako se i očekivalo borbu protiv nezaposlenosti postavila kao svoj prioritet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: