Medvedev dostiže Putina

Popularnost predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva iznosi 45 odsto, čime se približio premijeru Vladimiru Putinu u koga 56 odsto Rusa ima najviše poverenja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.03.2009.

01:43

Default images

Direktor Ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja (VCIOM), koji je sproveo itraživanje, Valerij Fjodorov je precizirao da je u januaru prošle godine 34 odsto anketiranih reklo da je Medvedev političar kojem najviše veruju, a samo godinu dana kasnije, tokom istraživanja 21. i 22. februara ove godine - 45 odsto anketiranih.

Prema toj anketi, 56 odsto ispitanika ima poverenje u Vladimira Putina.

Polovina anketiranih smatra da realne poluge vlasti drže upravo njih dvojica, preneo je Interfaks.

Prema nedavnoj anketi Centra Levada, stanovnici Rusije najprivlačnijim osobinama Medvedeva smatraju energičnost, odlučnost i principijelnost (43 odsto), preneo je Interfaks.

S druge strane, ispitanicima se ne dopada to što nema izražene političke kvalitete (9 odsto), što je povezan sa okruženjem bivšeg predsednika Putina, što nema svoju jasnu političku liniju i daleki su mu interesi naroda (po šest odsto).

Intefaks je preneo ocenu predsednika centralnog izvršnog komiteta vladajuće Jedinstvene Rusije Andreja Vorobjova da je najveći rezultat godine predsednikovanja Medvedeva to što je osiguran kontinuitet kursa, koji se nije bez teškoća formirao.

Sekretar Prezidijuma Glavnog saveta partije Vjačeslav Volodin istakao je da je ”kontinuitet Putin-Medvedev, Medvedev-Putin, veoma važan za zemlju”.

“U zemlji postoji stabilnost, razvija se ekonomija, bez obzira na krizu, ljudi nisu ostavljeni da se sami bore sa problemima”, rekao je Volodin.

Medvedev je 2. marta 2008. na izborima za predsednika Rusije osvojio 70,28 odsto ili 52,53 miliona glasova birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: