SAD: Poziv zvaničnicima Kosova

Predsednik i premijer Kosova pozvani su da se 26. februara sastanu sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, saopštila je ambasada SAD u Prištini.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2009.

09:49

Default images

"Državna sekretarka sa zadovoljstvom očekuje sastanak sa predsednikom i premijerom Kosova 26. februara kako bi ih ponovo uverila u obećanja za prijateljstvo i podršku Kosovu", navedeno je u saopštenju portparola Stejt departmenta Roberta Vuda, koje je sinoć prenela američka ambasada.

Pri tom je ocenjeno da je tokom protekle godine "Kosovo brzim koracima napredovalo u izgradnji demokratskih institucija i sprovođenju osnovnih principa Ahtisarijevog plana, uključujući u ustav zaštitu manjinskih prava i kulturnog i verskog nasleđa".

"Kao nezavisna država, Kosovo je sa dobrodošlicom dočekalo i efikasno sarađivalo sa Euleksom, NATO-om, Civilnom kancelarijom međunarodnog predstavnika i drugim predstavnicima međunarodne zajednice", istaknuto je u saopštenju.

Stejt department je dodao da je Kosovo sarađivalo u izgradnji stabilne i održive ekonomije, jedinstvenog i transparentnog sistema za vladavinu zakona i drugih institucija moderne, multietničke i evropske demokratije".

Stejt department "visoko ceni napore kosovskog naroda i vlade na promovisanju stabilnosti u regionu i saradnji među različitim entitetima i religijama radi izgradnje sigurne i napredne budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: