Klaus: Nema globalnog zagrevanja

Češki predsednik Vaclav Klaus smatra da globalno zagrevanje ne postoji i da oni koji žele da se bore protiv te pojave ugrožavaju slobode.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.02.2009.

00:51

Default images

"Ne verujem da postoji bilo kakvo globalno zagrevanje. Ne vidim statističke podatke (o tome)", rekao je Klaus novinarima u Davosu, iznevši mišljenje suprotno stavu EU, kojom u prvoj polovini ove godine predsedava Češka. Klaus je kritikovao i bivšeg američkog potpredsedniak Ala Gora, dobitnika Nobelove nagade za mir i istaknutog aktivistu u borbi protiv klimatskih promena.

"Žao mi je što vidim da neke osobe, poput Ala Gora, nisu spremne da čuju drugačije teorije", rekao je Klaus koji, kao i Gor, učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Klaus je rekao da "ekološki ekstremizam i uzbunjivanje zbog klimatskih promena predstavljaju izazov slobodama", i dodao da je Al Gor "važna osoba u tom pokretu".

Česki predsednik je kritikovao ideje o ekonomskom oporavku koje su u Davosu izneli mnogi, pre svega evropski lideri.

"Više se plašim reformi nego same krize. Bojim se da će kriza poslužiti za radikalno sputavanje tržišta i slobodne razmene širom sveta", rekao je Klaus, poznat po svojim liberalnim idejama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: