Novi Sad dobija aerodrom?

Član novosadskog Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević kaže da Novi Sad radi na projektu gradnje aerodroma za male putničke, kao i teretne avione.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

00:30

Default images

Bubnjević je u intervjuu za specijalizovani rumunski časopis "Rumenijan biznis transportejšn" rekao da je projekat aerodroma odavno uradio "Beogradski aeroinženjering", a da je za potrebe grada izradu projekta finansiralo Javno preduzeće Poslovni prostor.

"Projekat se mora modifikovati, jer ne planiramo aerodrom za velike putničke avione, već za kargo transport i mali putnički saobraćaj", kazao je Bubnjević i dodao da je reč o avionima koji mogu da prevezu od 40 do 50 putnika.

On je dodao da će Gradsko veće pokrenuti inicijativu, a da "će se videti koliko se može uraditi u ovom mandatu".

"Ovih dana ću imati i sastanak s rukovodstvom aerodroma na Čeneju, pa ću znati na koji način oni razmišljaju", najavio je Bubnjević.

Prema njegovim rečima, Grad sigurno neće finansirati izgradnju, već će tražiti investitore, ali je izvesno da će budući aerodrom biti pod upravom Grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: