Nagrada za sajt B92

Sajt B92, najposećeniji portal u Srbiji i okruženju, treći put je dobio nagradu "IT globus" časopisa Mikro za najbolji veb-portal u 2008. godini.

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2008.

00:37

Default images

Nagradu dodeljuje renomirani časopis "Mikro PC vorld", a ovo je treći put da je sajt B92 dobio prestižnu titulu najboljeg. Nagradu je primio predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić. Nagrade IT globus dodeljuju se šesti put, a ove godine uručeno je 26 nagrada u oblasti sektora informacionih tehnologija (IT).

Između ostalih dodeljene su i nagrade Crni i Zlatni globus. Crni globus dodeljuje se za najveći IT propust, a ove godine to je rast cena IT opreme i usluga u Srbiji, dok je Zlatni globus dodeljen MUP-u Srbije zbog najvećeg doprinosa IT - uvođenja digitalnih dokumenata.

Veb-portal B92 je osvojio nagradu za najbolji portal u 2008. i nastavlja da bude lider na tom polju u regionu.

"B92 je razvijao sajt kao potpuno poseban medij i to je naša prednost u odnosu na sve druge medije koji imaju novinarske sajtove i potpuno je normalno da smo poslednjih 12-13 godina, koliko sam sajt postoji i koliko se razvija, ubedljivo na prvom mestu po broju posetilaca i po broju otvorenih strana", rekao je Matić.

"Naravno, kredibilitet cele kuće građen je i preko samog sajta i on zaista igra izuzetno veliku ulogu. Zbog toga mislim da je ova nagrada i više nego zaslužena", kaže Matić.

"Po drugi put veb-portal B92 dobija ovu nagradu. Već u trenutku kada je trebalo da bude proglašen dobitnik nagrade, većina prisutnih u sali je pretpostavila o kome se radi jer je to sajt sa najvećim brojem informacija u Srbiji", kaže glavni i odgovorni urednik časopisa "Mikro pi si vorld" Aleksandar Spasić.

Veran Matić je obavestio prisutne da B92 organizuje već tradicionalnu humanitarnu akciju u vidu poklona za najugroženije na Kosovu tokom novogodišnjih praznika.

On ih je obavestio da su školama potrebni prenosni računari i urećaji koji omogućavaju da kompjuteri rade uprkos redovnim dnevnim restrikcijama struje. Komtrejd, CT kompjuters i Intel odlučili su da odmah uzmu učešće u toj akciji i poklonili su 10 prenosivih računara.

Ove godine prvi put je ustanovljena nagrada i za nabolji IT proizvod, koja se dodeljuje na osnovu glasova potrošača. Titulu je poneo Intel sa procesorima core 2 duo. Za ovu titulu glasalo se i putem sajta B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: